Duik diep in de rijke historie van de Hanzesteden en ontdek een schat aan kunst en cultuur die deze unieke steden te bieden hebben. De Hanzesteden, ooit bruisende handelscentra waar ideeën, ambachten en kunsten samenkwamen, zijn tegenwoordig een levend museum van onschatbare waarde.

Een weekendje cultuur snuiven in de Hanzesteden - een goed idee! Kunst en cultuur zijn in de Hanzesteden overal om je heen, maar natuurlijk kan een bezoekje aan één van de musea niet ontbreken.

Naar de musea in de Hanzesteden

Kunst en cultuur in de Hanzesteden zijn niet slechts een bezoek waard, maar een ervaring die je meeneemt door de tijd en je verrijkt met inzichten en schoonheid.

Kunst & Cultuur in de Hanzesteden

Muurschilderingen

Je vindt ze in vele steden! Maar in onze Hanzesteden zijn ze toch wel écht een aanrader. Métershoog en passend bij de Hanze: een mix van "toen" en een knipoog naar het nu. De muurschilderingen zijn allemaal een beetje familie van elkaar. De basis is een foto van twee mensen uit de betreffende Hanzestad met kleding uit de Hanzetijd, mét een twist naar het nu. Ontdek zelf bij elke muurschildering welke twist dat is.

Historische bezienswaardigheden

Elke steen en elk straatje in de Hanzesteden vertelt een verhaal. Wanneer je door de kronkelende straten en over de oude marktpleinen wandelt, word je omringd door de echo's van vervlogen tijden. Deze steden, ooit bruisende handelscentra, hebben monumenten en gebouwen die getuigen zijn van eeuwen aan geschiedenis, handel en cultuur. Van imposante kerken tot statige koopmanshuizen; de architectonische schatten van de Hanzesteden bieden een ongeëvenaarde blik in het rijke verleden van deze regio.

Musea in de Hanzesteden

De Hanzesteden zijn niet enkel historische juwelen aan de waterkant, maar ook thuisbasis voor een scala aan musea van wereldklasse. Of je nu geïntrigeerd bent door de bloeiende handelsdagen van de Hanze, of je wilt verliezen in de fijne kunsten die hier zijn ontstaan en bewaard zijn gebleven, er is een museum dat jouw nieuwsgierigheid zal prikkelen. Elk museum biedt een unieke kans om dieper te graven in het verleden en heden van deze iconische steden en de schatten die ze koesteren.