Van conceptstores tot authentieke winkels vol borstels. De Hanzesteden hebben alles in huis voor een geweldige dag winkelen. Dwaal door de pittoreske straten en geniet onderweg van de culturele bezienswaardigheden. Pas op: aan je handen hangen zo allemaal gevulde tassen. Wat zijn de leuke winkels in de Hanzesteden?

Shop till you drop

Winkelen in de Hanzesteden is een bijzondere ervaring, waarbij elke stad je trakteert op haar eigen historie en karakter. Het is niet alleen een kans om bijzondere items te vinden, maar ook om in de rijke cultuur van deze prachtige steden te duiken. Een ervaring om niet te missen.

Begin je winkelavontuur in Zwolle, een levendige stad met een breed scala aan winkels, variërend van luxe boetieks tot unieke speciaalzaken. Struin langs de Melkmarkt en de Diezerstraat, waar je een veelvoud aan winkels aantreft.

Ontdek alle Hanzesteden

Daarna kun je naar Deventer gaan, een historische stad met een breed scala aan antiekwinkels en boekhandels, ideaal voor de liefhebbers van literatuur en geschiedenis. Vergeet niet de Walstraat te bezoeken, bekend om zijn kunst- en antiekzaken.

In het pittoreske Kampen, beroemd om zijn vele monumenten, kun je genieten van de traditionele sfeer terwijl je winkelt in de sfeervolle Oudestraat.

Ontdek de rijke geschiedenis

Als je in Zutphen bent, vergeet dan niet de Korte Hofstraat en de Lange Hofstraat te bezoeken, waar je een verscheidenheid aan modewinkels, cadeauwinkels en delicatessen kunt ontdekken.

Tot slot, bezoek het charmante stadje Hattem, bekend om zijn vele galeries, kunst- en ambachtswinkels. Een wandeling door het historische centrum van de stad is als een reis door een levend museum.