Winkelen

Deze winkels mag je niet missen in Elburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 5741 x bekeken

Het middeleeuwse vestigingstadje is een genot om doorheen te lopen. Tussendoor duik je af en toe een fijn winkeltje in. Winkelen in Elburg is gezellig en lekker. Ontdek de winkels in het stadje dat ooit aan de Zuiderzee lag.

 1. Net Effe Anders

  Mooi: in deze winkel werken mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van de producten die je in de winkel tegenkomt, zijn in het atelier gemaakt. Er is een ruime keus in cadeautjes voor decoratie of speciale gelegenheden.

  Waar: Breekstraat 34

 2. Eef & Co

  Beleef het heerlijke gevoel van vroeger bij Eef & Co. Bij deze winkel shop je typische oud-Hollandse producten met de kwaliteit van vroeger zoals oud-Hollands snoepgoed, zeep uit de zeepmakerij, servies en leuke cadeauartikelen.

  Waar: Vischpoortstraat 27

 3. De Plantage

  Het juiste adres voor de liefhebber van koffie, thee, olie en delicatessen. Prachtig uitgestald wandel je hier langs een ruim assortiment. Laat je verleiden en neem plaats in de koffie- en theeschenkerij. Bestel een shot espresso een latte macchiato of proef één van de losse theeën.

  Waar: Bloemstraat 20

 4. Foeke

  Bij Foeke raak je niet uitgekeken. Gevestigd in een rijksmonument biedt de concept store unieke producten met een verhaal. Je shopt hier een prachtig assortiment aan producten van verschillende ontwerpers, kunstenaars en vakmensen.

  Waar: Ellestraat 26

 5. Ijssalon Casa Piccola

  Schijnt de zon? Haal dan een ijsje bij Casa Piccola in Elburg. Dagelijks wordt hier vers ijs gedraaid van verse melk van Elburgse koeien en fruit van Fruittuin Verbeek uit Oldebroek. Hier vind je bijzondere smaken. Tip: neem een kijkje in de ijskeuken.

  Waar: Vischpoortstraat 25

 6. Koopavond

  Op vrijdagavond zijn de winkels in het oude centrum geopend tot 21 uur. Wist je trouwens dat winkelen in Elburg verder gaat dan de winkels in het centrum? Er zijn ook braderieën! Mis vooral de braderie tijdens de Vestingdagen niet. Van 10 tot 18 uur kun je langs allerlei kramen wandelen in het centrum van Elburg. Zondag zijn de winkels in Elburg gesloten. Genoeg tijd om cultuur te snuiven!