Culinair

Terras Top 100: deze 4 terrassen uit de Hanzesteden staan erin

  • Leestijd 3 minuten
  • 4424 x bekeken

De terras top 100

Nog meer lekkere adresjes

Ieder jaar publiceert Misset Horeca de Terras Top 100: een ranking van de beste 100 terrassen in Nederland. Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden, een onafhankelijke jury velt vervolgens haar oordeel. De strijd voor de Terras Top 100 2023 is nog in volle gang, maar in 2022 wisten maar liefst vier terrassen uit de Hanzesteden een plekje in de lijst te bemachtigen.

Huis Vermeer Deventer

omschrijving
omschrijving

Op nummer 9 in de Misset Horeca Terras Top 100 van 2022 staat Grand Boutique Hotel-Restaurant Huis Vermeer. Het ligt midden in het centrum van Deventer en heeft een voorterras én een binnentuin. Zo is er altijd genoeg plek voor iedereen om buiten op het terras in het zonnetje te zitten en te genieten van een lunch, borrel of diner met seizoens- en streekproducten uit de omgeving. Het restaurant en het terras zijn iedere dag vanaf 12.00 uur voor koffie, lunch of een borrel. Vanaf 17.30 uur kun je er terecht voor het diner. Wil je daarna blijven slapen? In één van de elf viersterrenkamers of twee Grand Suites zul je slapen als een roos. Reserveren kan via de website.

De Agnietenberg in Zwolle

Op het terras zitten midden in de natuur en toch dichtbij de stad? Dat kan bij De Agnietenberg in Zwolle. Het restaurant stond vorig jaar dankzij het mooie terras op nummer 36 in de Terras Top 100. Je kunt iedere dag vanaf 10.00 uur een plekje uitzoeken op het terras voor een lunch, high tea of borrel. Een perfecte tussenstop tijdens een wandel- of fietstocht. Zin om in de avond buiten te eten? Dat kan natuurlijk ook bij De Agnietenberg. Geen zwoele, maar koele zomeravond? De heaters zorgen alsnog voor zomerse temperaturen op het terras. Via de website kun je een tafeltje reserveren.

Agnietenberg
Agnietenberg

In den Hoofdwacht in Zwolle

De brasserie en wijnbar In Den Hoofdwacht wist vorig jaar ook een plek in de Misset Horeca Terras Top 100 te scoren. Het terras op de Grote Markt in het centrum van Zwolle stond in 2022 op nummer 62. Voor verse, lokale en veelal biologische gerechten ben je bij In Den Hoofdwacht aan het juiste adres. Je kunt er van dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur aankloppen voor een lunch, borrel of diner. Een glaasje fris, wijntje, whisky of speciaalbiertje erbij maakt jouw middag of avond op het terras compleet. Ook dit terras heeft heaters, zodat je ook in de winter of op koude zomeravonden buiten kunt genieten van je drankje, lunch of diner. Een plekje reserveren op het terras is helaas niet mogelijk, dus loop langs om te kijken of er een tafeltje vrij is.

Het Wijnhuis Zwolle in Zwolle

Ben je een fervent wijnliefhebber? Dan is het terras Grand Café Het Wijnhuis in Zwolle de perfecte plek om neer te strijken. Je geniet bij de nummer 86 van de Terras Top 100 van meer dan 42 wijnen en allerlei borrelhappen. Warme dranken, frisdranken en biertjes staan ook op de kaart. Grote trek? Dan is lunchen of dineren op het terras ook een optie! Het uitzicht op de grote kerk maakt het plaatje compleet. De openingstijden verschillen per dag en reserveren kan per e-mail of telefoon.

Terras aan het water
Terras aan het water

Zit je liever aan het water? In Zwolle kun je op meerdere plekken aan het water op het terras zitten. Ook de andere Hanzesteden hebben genoeg leuke eettentjes waar je een vorkje kunt meeprikken. En je vindt er veel meer terrassen waar je op een zomerse dag heerlijk kunt vertoeven.

Nog 28 lekkere adresjes in de Hanzesteden