In de Middeleeuwen stond Zutphen al bekend als een eigenzinnige Hanzestad. Nog steeds ben je in deze stad aan het goede adres als het om originaliteit gaat. In het historische centrum vind je naast vele torens een bijzonder en uniek winkelaanbod.

Eigenzinnig en origineel

Torenstad

Zutphen heeft als bijnaam de Torenstad. Naast een paar grote torens die je al van verre ziet en de skyline van de stad vormen, zijn er ook tal van kleinere torens.

Fijne sfeer in Zutphen

In het oude centrum waan je je in de Middeleeuwen. Naast torens zijn het de historische pakhuizen, koopmanshuizen, kerken, hofjes, pleinen, straten en stegen die de sfeer van de stad bepalen. Voeg daar de ligging aan de IJssel en de Berkel aan toe en je hebt het ideale plaatje van een Hanzestad compleet. Tijdens een stadswandeling of fietstocht ontdek je de bijzondere plekjes van Zutphen. Of pak de fluisterboot, dan zie je de Hanzestad van een heel andere kant.

Authentiek shoppen

Niet alleen de buitenkant van die mooie panden in Zutphen is de moeite waard. Achter veel van die bijzondere gevels gaan unieke winkels, originele giftshops en eigentijdse boetiekjes schuil. Hier vind je altijd wel iets wat een ander niet heeft, want veel grote winkelketens heb je niet in Zutphen.